Segurs dins el cotxe 

Joan Cros (Xics)

.

A favor o en contra de la marxa?

.

Molt sovint ser pares suposa prendre decisions complicades, com ara escollir la cadira de cotxe per al nostre fill. Quins són els grups que existeixen? Que és i-Size? És obligatori col·locar les cadires a contramarxa? Les cadires en el sentit de la marxa són perilloses? Anem aclarir dubtes.

.

Conscients que dins i fora d'Internet circulen multitud d'informacions sobre les cadires de cotxes per a nens i davant els dubtes i confusions que aquestes desperten, et donem una sèrie de consells i respostes.

.

Comencem!

.

Quina es la Normativa?

Actualment existeixes dos reglaments Homologats (Normatives) per sistemes de retenció infantil (SRI), El ECE-R44 i El R129 i-Size

 Cadires d'acord amb l Reglament ECE-R44

diagrama R44 en catala.jpg

.

.

 Cadires d'acord amb l Reglament R129 i-Size

i-size.jpg

El fabricant tria el rang d'ús de la cadira segons l'altura del nen. En l'actualitat, les cadires iSize poden cobrir un ús des del naixement fins que el nen mesura 105 cm. En aquestes cadires és obligatori que el nen viatge a contramarxa fins que té almenys 15 mesos i mesura més de 71 cm, i que el nen pugui viatjar a contramarxa (a decisió dels pares), mínim fins que el nen mesuri 83 cm. Al mercat actualment hi ha cadires iSize que s'han d'instal·lar a contramarxa durant tot el rang d'ús, i també cadires que s'instal·len a contramarxa una part de l'ús i en favor de marxa quan el nen creix.

.

.

Viatjar a contra marxa es mes segur?

.

Des d'un punt de vista teòric, és evident que en un xoc frontal, una cadira a contramarxa segura protegeix millor. No obstant això, els xocs frontals són només una part dels accidents, ja que un important percentatge son xocs posteriors o laterals i, el que és més important, una cadira mal instal·lada no protegeix bé.

El nostre consell és que el nen vagi a contramarxa en una bona cadira grup 0+, grup 0/1 o iSize el màxim temps possible, és a dir, que no hi hagi pressa per canviar-li a una altra cadira per a una edat superior.

.

.

.

Què puc fer perquè els meus fills viatgin segurs?

.

El més important és no recórrer ni un metre amb el cotxe sense haver instal·lat als nens en la seva cadira homologada. És perillós. Llegeix detingudament el manual i assegura't que la cadira està perfectament instal·lada. Ja saps que ha Xics te l'instalem i t'asessorem.
En col·locar el nen, comprova que no hi ha holgura entre l'arnés, cinturó i el cos del nen. No deixis cap objecte  en la safata del darrere del cotxe que, en cas d'accident, es comportaria com un projectil.

I finalment, tria una cadira segura.

.

.

L'importància d'estar ben informat.

.

A Xics som  especialistes en cadires de seguretat. Estarem encantats d'atendre't, escoltar el teu cas i ajudar-te a trobar la millor opció. I per descomptat instalar-te la Cadira.