Segurs dins el cotxe 

Joan Cros (Xics)

A favor o en contra de la marxa?

-

Molt sovint ser pares suposa prendre decisions complicades, com ara escollir la cadira de cotxe per al nostre fill. Quins són els grups que existeixen? Que és i-Size? És obligatori col·locar les cadires a contramarxa? Les cadires en el sentit de la marxa són perilloses? Anem aclarir dubtes.

-

Conscients que dins i fora d'Internet circulen multitud d'informacions sobre les cadires de cotxes per a nens i davant els dubtes i confusions que aquestes desperten, et donem una sèrie de consells i respostes.

.

Comencem!

.

Quina es la Normativa?

Actualment existeixes dos reglaments Homologats (Normatives) per sistemes de retenció infantil (SRI), El ECE-R44 i El R129 i-Size

 Cadires d'acord amb l Reglament ECE-R44

diagrama R44 en catala.jpg

.

.

 Cadires d'acord amb l Reglament R129 i-Size

i-size.jpg

El fabricant tria el rang d'ús de la cadira segons l'altura del nen. En l'actualitat, les cadires iSize poden cobrir un ús des del naixement fins que el nen mesura 105 cm. En aquestes cadires és obligatori que el nen viatge a contramarxa fins que té almenys 15 mesos i mesura més de 71 cm, i que el nen pugui viatjar a contramarxa (a decisió dels pares), mínim fins que el nen mesuri 83 cm. Al mercat actualment hi ha cadires iSize que s'han d'instal·lar a contramarxa durant tot el rang d'ús, i també cadires que s'instal·len a contramarxa una part de l'ús i en favor de marxa quan el nen creix.

.

.

Viatjar a contra marxa es mes segur?

.

Des d'un punt de vista teòric, és evident que en un xoc frontal, una cadira a contramarxa segura protegeix millor. No obstant això, els xocs frontals són només una part dels accidents, ja que un important percentatge son xocs posteriors o laterals i, el que és més important, una cadira mal instal·lada no protegeix bé.

El nostre consell és que el nen vagi a contramarxa en una bona cadira grup 0+, grup 0/1 o iSize el màxim temps possible, és a dir, que no hi hagi pressa per canviar-li a una altra cadira per a una edat superior.

.

.

.

És cert que les cadires a favor de marxa per a nens de 9 a 18 kg són perilloses?

.

hhh
Al mercat trobaràs un munt de Cadiretes SRI classificades en grups segons l’edat  i el pes del nen, però no tots et serviran amb la mateixa eficàcia.
Aquests consells te’n facilitaran la tria:
Ser pare o mare també suposa prendre decisions complicades i una de les que ens enfrontem des de la primera setmana de vida del nen és triar la cadireta infantil més adequada i segura per viatjar en cotxe, tenint en compte la gran varietat de marques i models que hi ha al mercat i un ranquing de cadires de seguretat que canvia cada pocs mesos on nomes apareixen algunes marques. Provoquen una gran confusió a l’hora de triar i  trobar  la cadireta de cotxe més segura per al teu fill segons el seu pes i edat.Segurs dins el cotxe

 

1. Busca un SRI homologat. L’homologació garanteix que ha passat les proves de seguretat exigides per la normativa. Sabràs que la cadireta està homologada per l’etiqueta taronja que trobaràs a la part del darrera. Las dos normatives actuals son la R-44 i la R-129 (i-Size) listes%20670x370.jpg

1. Busca un SRI homologat. L’homologació garanteix que ha passat les proves de seguretat exigides per la normativa. Sabràs que la cadireta està homologada per l’etiqueta taronja que trobaràs a la part del darrera. Las dos normatives actuals son la R-44 i la R-129 (i-Size)

 

2. Consulta amb un expert. Ells valoren aspectes com la seguretat, l’ergonomia o la facilitat d’ús. Si consultes taules de resultats i compratives has de saber que cada any pasen les proves nomes cadires noves o amb modificacions, no passen les proves totes les cadires del mercat, per tant el ranquing es enganyós.

 

3. Assegura’t que s’ajusta al cotxe. Comprova que el vehicle disposa del sistema d’ancoratges Isofix. Permet instal·lar la cadireta més fàcilment que els cinturons amb tres punts de fixació; per tant, redueix el risc de mala col·locació. Des del 2006, tots els cotxes van equipats amb punts d’ancoratge.

 

Aquests son els grups basics que existeixen:

 

GRUP 0/0+  CADIRETES QUE MIREN ENDARRERE  

                     PES: FINS ALS 13 KG

                     EDAT APROXIMADA: FINS ALS 18 MESOS

                     SUBJECCIÓ: ARNÈS DE 3 O 5 PUNTS (ESPATLLES, MALUCS I ENTRE LES CAMES)

 

GRUP 1        CADIRETES QUE MIREN ENDAVANT O ENDARRERA

                      PES: DE 9 A 18 KG

                      EDAT APROXIMADA: DE 9 MESOS A 4 ANYS

                      SUBJECCIÓ: ARNÈS DE 5 PUNTS (ESPATLLES, MALUCS I ENTRE LES CAMES)

 

GRUP 2/3    SEIENTS I COIXINS ELEVADORS

                      PES: DE 15 A 36 KG  

                      EDAT: DE 3 A 12 ANYS

                      SUBJECCIÓ: BANDA DIAGONAL PER SOBRE DE LA CLAVÍCULA. LA BANDA VENTRAL, AL MÉS AVALL POSSIBLE, PER SOBRE DELS MALUCS

 

La normativa i-Size o R129, que cobreix les cadires infantils des del naixement fins als 105 cm va entrar en vigor el 2013, però només era una primera fase d'una norma que aniria a poc a poc evolucionant. La segona fase de la norma R129 entrarà en vigor el proper estiu, incorporant alguns canvis.

Aquesta segona fase de la norma tindrà un impacte més gran en les cadires per a nens de més de 100 cm. Els tests i els criteris han estat millorats considerablement, utilitzant ninots per a proves de xoc més precisos i afegint tests d'impactes laterals als existents tests d'impactes frontals.

Una altra millora és el millor ajust d'aquestes cadiretes infantils als automòbils, gràcies als acords amb fabricants de cotxes. La llei no obliga a la utilització dels sistemes ISOFIX per a les cadires d'acte per a nens de 100 a 150 cm, sinó que serà opcional.

Finalment, la R129 no permetrà la venda d'elevadors sense respatller; tots els elevadors amb norma R129 venuts a partir de l'estiu de 2017 hauran de tenir respatller.

D'altra banda, l'existent norma R44 també va canviar al gener de 2017. Una de les principals novetats es que  els nous elevadors que es desenvolupin sense respatller només podran ser utilitzats per nens de més de 125 cm. Els nens de menys de 125 cm no podran viatjar amb un elevador sense respatller.

Els elevadors amb respatller asseguren un millor encaminament del cinturó de seguretat al voltant de les espatlles i una protecció millorada en cas d'impactes laterals, una cosa fonamental si tenim en compte que alguns dispositius de seguretat dins del vehicle (com cinturons o cortines de coixí de seguretat) no estan desenvolupats per a nens de menys de 125 cm.

Sens dubte, aquestes noves mesures busquen una major protecció dels nens quan viatgen al cotxe amb l'objectiu de reduir la mortalitat infantil a les carreteres durant els propers anys.

Hola Proba de cms Fhjalllddlld Hjdkkdkjjfkfkkflflñfñfñfñf´´f´f´f´´f´´ñlflfñ´fñf,ñpflñf´f´lfñf´f´f